Hem Svenska | English


+Fakta
+Hotell
+Transport
+Sevärdheter
+Shopping
+Fotboll
+Nöje/Musikaler
Språkresa
Språkresa
Turistguide MP3

Om oss

Studera engelska i London

Ett av Europas bästa klubblag Chelsea FC huserar i London. Allt ifrån ölen på pubarna vid arenan, till inramningen och eftersnacket är en upplevelse i fotbollstokiga England. Biljetter är tyvärr riktigt dyra, de kan ofta köpas i närheten av arenan, men då risken är att bli lurad eller gå tomhänt därifrån tipsar vi om att köpa biljetter i förväg.

London är ett av svenskarnas absoluta favorit resmål. Det har blivit allt billigare att resa till London från Sverige, och med en restid på runt 2 timmar är det nära nog att åka hit på långhelg. Men många väljer också att komma hit under en längre tid. Just nu bor det cirka 30 000 svenskar i London. Många av dessa är studenter men majoriteten kommer hit för att arbeta. Den svenska närvaron här märks till exempel på Svenska Kyrkan i London och de svenska fester som anordnas regelbundet. Men oroa dig inte, London är definitivt stort nog att undvika allt svenskt, om du så vill!

Är du sugen på att komma till London under en lite längre tid för att lära känna staden bättre, kan en språkresa vara ett jättebra alternativ. En språkresa England är också en god investering i framtiden då kunskaper i engelska har blivit allt mer nödvändigt, både i vardagen och i arbetslivet. Väljer du att ta en Cambridge eller IELTS examen som en del av din resa får du ett internationellt erkänt intyg på dina kunskaper. Är du intresserad av vidare studier i Storbritannien är en av dessa examen ett måste. Språkkurser i London kan läsas mellan 2 och 48 veckor och med olika intensitetsnivå. Kurser ges från nybörjare till avancerad nivå och kan skräddarsys efter dina behov.

Medan språkresor ofta ses som förbehållna ungdomar erbjuds till London även språkresor för studenter, vuxna och för professionella som vill studera affärs-engelska. Eftersom man läser tillsammans med människor från hela världen vid internationella språkskolor får du ständigt öva dina språkkunskaper, både i och utanför klassrummet. Kurserna är upplagda så att du har antingen förmiddagen eller eftermiddagen ledig att på egen hand upptäcka London och alla dess sevärdheter, shopping och nöjen. London är en enorm stad och en språkresa hit ger en fantastisk möjlighet att upptäcka staden under en längre tid. Vare sig du efteråt bestämmer dig för att flytta hit permanent, eller komma tillbaka på weekend-resor, kommer du att känna du till de mysigaste pubbarna och de bästa affärerna, och varför inte de bästa sätena för fotbollsmatcherna. I London finns verkligen något för alla.


Fakta: Fakta om London - Resa till London - Boende | Hotell: Budget - Lyx | Shopping: Hamleys - Oxford Street - Harrods | Transport: Heathrow - Stanstead - Stanstead Express - London Tube | Sevärdheter: Madame Tussauds - London Eye - Tower of London - London Tours - Picadilly Circus - Docklands - Millenium Dome - Tower Bridge - Hyde Park - Excel | Fotboll: Arsenal - Chelsea - Tottenham - West Ham | Nöje/Musikaler: Mamma Mia - Half Price Ticket Booth - Leicester Square | Turistguider MP3: The Tower of London - Buckingham Palace - The Tower Bridge - House of Parliament - Westminster Abbey - Trafalgar Square - St Pauls Cathedral - London Eye